top of page

Varumärken

Varumärksregistrering

Markydots varumärkesprocess

Vid registrering av ett varumärke finns det flera saker att ta hänsyn till för att säkerställa att processen blir framgångsrik och att varumärket blir korrekt skyddat. Vi har en tydlig standard på hur vi går från registreringprocess till bevakningsprocess.

Varumärke

Granskning & tillgänglighet - 48h
Det är viktigt att genomföra en grundlig sökning för att säkerställa att varumärket inte redan används av ett annat företag. Ett starkt varumärke är ett som är distinkt och lätt igenkännligt. Det är viktigt att välja ett varumärke som är unikt och inte liknar befintliga varumärken inom samma bransch. 

Ansökningsutkast - 3 till 5 arbetsdagar
Det är viktigt att klassificera de varor och tjänster som varumärket kommer att användas för att representera. Detta genom att välja den eller de lämpliga klasserna  från Nice-klassificeringssystemet.

Ansökan - 3 till 12 månader
Varje land har olika krav för varumärkesregistrering, så det är viktigt att vara medveten om de specifika registreringskraven för det relevanta landet eller regionen (PRV i Sverige). Detta kan inkludera att lämna in en beskrivning av varumärket, att ge bevis på användning eller att betala registreringsavgifter. Ansökan bedöms av motsvarande Intellectual Property Office (IPO), publiceras för potentiella invändningar och godkänns.

Verkställighet - 10 års registrering
Ett registrerat varumärke ger rättsligt skydd mot intrång, men det är varumärkesinnehavarens ansvar att bevaka och verkställa sina varumärkesrättigheter, detta ansvaret tar Markydot hand om.

1.

2.

3.

4.

Varumärkesgranskning

Vi återkommer med en kostandsfri granskning av det önskade varumärket inom 48 timmar.

Kontaktuppgifter:

VARUMÄRKE

Bild (endast vid figurvarumärke)

Ladda upp fil

Vi hör av oss inom kort!

bottom of page