top of page

domänhantering

Markydot portal
Markydot mobilportal

Vi paketerar er domänhantering och centraliserar era tillgångar i vår managementportal.
Låt oss sköta allt - flytt, registrering, DNS-hantering, förnyelser, bevakningar och säkerhetslösningar. Som kund hos Markydot har ni en egen Client Manager som är insatt i era behov och som hjälper er att ta fram en strategi och lösningar som kommer främja er närvaro online.

Egen client manager

Vi arbetar proaktivt. Samtliga kunder hos Markydot får en egen kontaktperson som är insatt i era ärenden och behov. På så sätt kan vi garantera den absolut bästa servicen och se till att era ärenden hanteras skyndsamt.

Automatisk förnyelse

För att förhindra att domännamn förfaller och blir tillgängligt för registrering av annan part, är automatisk förnyelse  en viktig funktion som automatiskt förnyar ett domännamn innan det löper ut.

Lokal närvaro

Denna tjänst, även kallad local precense gör det möjligt för företag att registrera domäner i länder med särskilda krav på lokal närvaro, såsom behovet av ett registrerat bolag, lokal postadress, telefonnummer eller kontaktperson.

Anycast DNS är en teknik som förbättrar tillgängligheten och prestandan för DNS-servrar genom att distribuera DNS-förfrågningar till den DNS-server som är närmast användarens plats. Mer information.

Domänbevakning / monitor

Domänbevakning är ett verktyg för att övervaka registrering av domäner som innehåller företagsnamn eller varumärken. Detta gäller för samtliga GTLD, NGTLD och CCTLD.

Website takedown

Website takedown är en tjänst som tar ner eller inaktiverar webbplatser som bryter mot juridiska eller etiska riktlinjer.  Det kan omfatta varumärkesintrång, bedrägeri, nätfiske eller distribution av skadlig programvara.

Managementportal

Vår profesionella managementportal för varumärken, SSL, domän & DNS-hantering och tillhörande bevakningtjänster ger en centraliserad plats för våra kunder att hantera samtliga immateriella tillgångar.

Centralisering eller konsolidering av domännamn är när ett system, en portal och en domänleverantör kontrollerar samtliga domäner. En centraliserad domänportfölj har flera fördelar.

Premium DNS

Markydots robusta DNS-uppsättning är pålitlig och säker. Detta innebär att systemet är utformat för att hantera en hög belastning av trafik och för att skydda mot störningar, driftstopp och attacker.

Registry lock

Registry lock används för att skydda de mest affärskritiska domänerna. Vid aktivering krävs det specifika säkerhetsåtgärder (ID verfiering) för att låsa upp domänen och genomföra ändringar. (Endast .com, .se & .de)

Trademark Clearinghouse

Trademark Clearinghouse (TMCH) är en tjänst för varumärkesinnehavare. Det är en central databas där varumärkesinnehavare kan registrera sina varumärken för att skydda dem i samband med lanseringen av nya toppdomäner (TLD:er), som .shop eller .app.

Domäntvister

En domäntvist uppstår när två eller flera parter gör anspråk på rätten att använda ett specifikt domännamn. Detta kan hända av olika anledningar, såsom varumärkesintrång, cybersquatting eller registrering i ond tro.

En effektiv domänstrategi kan hjälpa ditt företag att stärka sitt varumärke, förbättra din SEO och öka din närvaro på nätet. Vi hjälper er att säkerställa att samtliga viktiga parameterar som bör skyddas i en domänstrategi är täckta och följer en röd tråd. Mer information.

Global registrering

Global registrering gör det möjligt för Markydot att erbjuda samtliga  toppdomäner till våra kunder, allt från landspecifika extensioner som .uk, .de eller .cn. till samtliga generiska domäner (GTLD & NGTLD).

DNSSEC förhindrar DNS-spoofing och cache poisoning genom att digitalt signera DNS-records vilket hjälper till att förhindra attacker som kan leda till att användare omdirigeras till falska webbplatser eller stjäla känslig information.

Mer information.

Snapback / Backorders

Snapbacktjänsten använder specialiserad programvara och servrar för att bevaka utgångna domännamn och försöka registrera den specifika domänen via flertalet ansökningar exakt vid det tillfälle domänen släpps fri. Mer information.

DPML & Adultblock

DPML (Domain Protected Marks List) och AdultBlock är två typer av blockeringtjänster för att skydda företag från cybersquatting och varumärkesintrång. tex: .adult och andra NGTLD.

Domän förvärv & försäljning

När man köper eller säljer en domän är det viktigt att arbeta med pålitliga parter och använda pålitliga betalningssystem för att säkerställa en säker och smidig transaktion.

bottom of page